Rasanya sudah ramai yang tahu tentang kesusahan lampau saya kerana banyak majalah menyiarkan cerita itu. Niat saya tiada lain, hanya mahu menjadi pencetus semangat untuk wanita di luar sana. Biar mereka tahu, sebagai manusia jangan terlalu mengharapkan orang lain untuk berjaya dalam hidup.

Saya pernah jadi penoreh getah, sambil-sambil itu melakukan bermacam-macam kerja kampung untuk menampung hidup. Malah pernah juga cuba berniaga kedai runcit, menyertai MLM dan bekerja kilang.

Apabila berjaya dengan perniagaan Sendayu Tinggi, saya mula sedar manusia perlu ada tiga sifat jika mahu berjaya. Pertama, mereka mesti mengorak langkah untuk memulakan perkara kecil dalam diri. Kemudian, jangan pernah berkata tidak sebelum mencuba kerana tiada apa yang mustahil. Ketiga, jangan suka menyalahkan orang lain. Continue reading ‘Mengapa Jutawan Sendayu Tinggi Pakai Purdah?’

Kenapa Yahudi Bijak ?

Untuk Renungan Bersama. Perhatikan bagaimana pemakanan mereka menurut sunnah Nabi s.a.w.

Setelah berada 3 tahun di Israel kerana menjalani housemanship dibeberapa hospital disana, ada beberapa perkara yang menarik dapat saya perhatikan untuk dijadikan tesis ini, iaitu “Mengapa Yahudi Bijak?”. Memang tidak dapat dinafikan ramai cendikiawan berbangsa Yahudi, dari segala bidang, Engineering, musik, saintis dan yang paling hebat ialah bidang perniagaan, dimana ia memang paling tersohor. Hampir 70% perniagaan di dunia dikuasai oleh kaum Yahudi, dari kosmetik, pakaian, pemakanan, senjata, perhotelan, perfileman di Hollywood dan sebagainya.

Ketika tahun kedua, akhir bulan December 1980 dan sedang saya menghitung hari untuk pulang ke California saya terfikir apakah sebabnya kaum Yahudi begitu pintar? Kenapa tuhan memberi kelebihan kepada mereka? Apakah ini suatu kebetulan? Atau olah manusia sendiri? Adakah bijak boleh dijana? Seperti kilang pengeluaran? Maka saya pon tergerak membuat tesis untuk Phd saya, disamping kebaikan untuk umat sejagat dan dapat hidup secara harmoni. Untuk pengetahuan anda tesis yang saya lakukan ini mengambil masa hampir lapan tahun, ini kerana untuk mengumpulkan data-data yang setepat mungkin. Antara data-data yang saya kumpulkan ialah pemakanan, adat resam, ugama, persiapan awal untuk melahirkan zuriat dan sebagainya dan data data tadi saya cuba bandingkan dengan bangsa dan kaum kaum lain.

Continue reading ‘Kenapa Yahudi Bijak ?’

Tujuan tulisan ini adalah Semoga semakin banyak orang yang membaca & mengambil pelajaran dari ayat-ayat Al Qur’an. Agar Al Qur’an semakin dekat dihati untuk dikaji, dicintai & menjadi Inspirasi.  Jadikan Al Qur’an panduan & sumber segala ilmu, diawali dari surat Al Fatihah yang menjadi pintu pembuka sukses hakiki.  Continue reading ‘Inspirasi, Keistimewaan, Fadhilat, dan Kelebihan Surah Al-Fatihah’

Keindahan Molekul Air Zam-Zam

Dr. Masaru Emoto dari Universiti Yokohama telah melakukan penyelidikan tentang molekul air. Gambar diambil dengan mikroskop elektron menggunakan kamera halaju tinggi. Lalu molekul air tersebut membentuk kristal berbentuk segi enam yang indah.

Kemudiannya diulang dengan meyebut kata, “Arigato (terima kasih dalam bahasa Jepun)” lalu kristal yang terbentuk sangat indah. Lalu dicuba menghadapkan tulisan huruf Jepun, “Arigato”. Kristal membentuk dengan keindahan yang sama. Selepas itu, ditunjukkan kata “setan”, kristal berubah menjadi bentuk buruk.

Continue reading ‘Keindahan Molekul Air Zam-Zam’


Keasidan Pembunuh Senyap

Hari ini, ada satu kebimbangan kesihatan yang baru di seluruh dunia yang menjejaskan semua orang. Jika radikal bebas dan antioksidan yang menjadi fokus dua puluh tahun yang lalu, tapi kini, keasidan badan, kealkalian badan, dan betapa pentingnya mengekalkan sistem pH yang seimbang adalah fokus hari ini.  Continue reading ‘Yoli – Alkali Revolusi Terbaru Penyelesaian Kesihatan Yang Muktamad’

Melahirkan Anak Genius

PEMILIHAN BENIH GENIUS

Kelahiran anak genius perlu dirancang. Walaupun kemampuan dan ketinggian akal fikiran merupakan sesuatu yang memang telah ditentukan oleh Allah, tetapi berusaha untuk mendapatkannya, tidak salah.

Langkah inilah yang telah diambil oleh para Rasul dan Nabi pada zaman dahulu. Usaha mereka bermula lebih awal lagi, iaitu sebelum perkahwinan dijalankan.

Rasulullah SAW telah menunjukkan panduan asas untuk mendapatkan anak genius.  Continue reading ‘Melahirkan Anak Genius’
 

Text Link Ads

Get Reviewed At ReviewMe!

Moreniche

Add to Technorati Favorites

Arts & Entertainment Blogs - Blog Catalog Blog Directory
Arts Blogs - Blog Top Sites Arts blogs

    Internet Explorer is sucks for viewing this site. For the best viewed , please use the Firefox. It's safer and faster browsing experience.Page 1 of 8412345678910...203040...Last »